Κάντε κλικ για να γνωρίσετε
τον Μοναχούλη!


Μάθε - Δράσε - Προστάτεψε -- Thalassa-project

thalassapedia
Web Camera

Πλάνα από το σύστημα καμερών στο καταφύγιο Μεσογειακής φώκιας στην Κίμωλο

Τον Ιούνιο του 2007 εγκαταστάθηκε από την ερευνητική ομάδα της MOm σύστημα βίντεο-παρακολούθησης σε ένα από τα σημαντικότερα αναπαραγωγικά καταφύγια Μεσογειακής φώκιας στην Κίμωλο.

Η λειτουργία του συστήματος σχεδιάστηκε να είναι εντελώς αυτόνομη, καθώς η ενέργεια που απαιτείται για την συνεχόμενη λειτουργία του παρέχεται από συστοιχίες φωτοβολταϊκών πάνελ. Το σύστημα καταγραφής αποτελείται από 3 κάμερες η μία από τις οποίες είναι τηλεχειριζόμενη. Η καταγραφή του video γινόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου και το αποθηκευμένο video αναμεταδιδόταν μέσω δορυφορικής διαδικτυακής σύνδεσης.

Μετά από ένα σχεδόν χρόνο συνεχόμενης λειτουργίας με περίπου 10.000 ώρες καταγραφής video που αντιστοιχούν σε πάνω από 400 μέρες, διαλέξαμε χαρακτηριστικές σκηνές από το σύνολο των πλάνων που καταγράφηκαν από το καταφύγιο, τις γεννήσεις φωκών και τις πρώτες εβδομάδες των νεογνών, τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω διαδυκτύου.

 

(Αν χρησιμοποιείτε Microsoft Internet Explorer 7 επιτρέψτε στο Windows Media Player να παίζει βίντεο από το διαδίκτυο).ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
LEADER+ 2000-2006

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

 
website created by Lighthouse © copyright MOm 2007         Σολωμού 18, 10682 Αθήνα Τηλ. 210-5222888, Fax: 210-5222450